Επεμβάσεις

Στην παρούσα σελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις συνηθέστερες επεμβάσεις για τις οποίες αναζητά πληροφορίες ο ασθενής. Τα κείμενα έχουν γραφεί ώστε να είναι συνοπτικά και κατατοπιστικά όσον αφορά την πάθηση και τη χειρουργική επέμβαση. Εφόσον το πρόβλημα υγείας σας είναι διαφορετικό ή ενδιαφέρεστε για άλλου τύπου επέμβαση, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Χειρουργό.

Λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή

Η χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής) σήμερα πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή από 4 συνήθως μικρές οπές στο δέρμα, μέσα από τις οποίες εισάγονται ειδικά εργαλεία και από τις οποίες και αφαιρείται η χοληδόχος κύστη.

Αποκατάσταση Kήλης

Η αποκατάσταση της κήλης (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, μηροκήλη, μετεγχειρητική κήλη) με πλέγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την κλασσική ανοικτή, είτε με τις νεότερες λαπαροσκοπικές μεθόδους, οι οποίες προσφέρουν κάποια επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Αιμορροΐδες

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας είναι η αιμορροϊδοπλαστική με laser (LHP). Στοχεύει στην συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όζων, με μηδενικό έως ελάχιστο πόνο και την ταχεία επάνοδο στις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Λαπαροσκοπική σκωληκοειδεκτομή

Η θεραπεία εκλογής της οξείας σκωληκοειδίτιδας είναι η χειρουργική αφαίρεση της. Η επέμβαση πραγματοποιείται σήμερα λαπαροσκοπικά, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως άμεση κινητοποίηση και λιγότερο πόνο.

Περιεδρικό Απόστημα - Συρίγγιο

Θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι η άμεση χειρουργική του παροχέτευση. Ενώ ανάλογα με την αιτία, τον τύπο και τη θέση του συριγγίου η επέμβαση διαφέρει και συζητείται κατά περίπτωση. Νεότερες μέθοδοι προσφέρουν πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανάρρωση (laser FiLaC).

Κύστη κόκκυγος

Η οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι χειρουργική. Αφορά στην εξαίρεση-καταστροφή της κύστης και των συριγγίων της. Μετεγχειρητικά, ανάλογα με τη μέθοδο που έχει επιλεγεί (ανοικτή, κλειστή, laser SiLaC), απαιτείται η περιποίηση του τραύματος, μέχρι της πλήρους επούλωσής του.

Εξειδίκευση

Ο χειρουργός έχει εξειδικευτεί στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική του πεπτικού συστήματος και στην Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική των Ορθοπρωκτικών Παθήσεων (LHP, SiLaC, FiLaC).

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Χειρουργική Laser Ε. Μαντωνάκης

Χειρουργική Laser

Τονίζεται ότι η ενημέρωση από το διαδίκτυο δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρης και εξατομικευμένη και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική εξέταση και κατ’ιδίαν ενημέρωση. Ο Χειρουργός βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

© Ελευθέριος Μαντωνάκης – Γενικός Χειρουργός