Ελευθέριος Μαντωνάκης – Γενικός Χειρουργός

Επεμβάσεις

Στην παρούσα σελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις συνηθέστερες επεμβάσεις για τις οποίες αναζητά πληροφορίες ο ασθενής. Τα κείμενα έχουν γραφεί ώστε να είναι συνοπτικά και κατατοπιστικά όσον αφορά την πάθηση και τη χειρουργική επέμβαση. Εφόσον το πρόβλημα υγείας σας είναι διαφορετικό ή ενδιαφέρεστε για άλλου τύπου επέμβαση, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Χειρουργό.

Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής)

Η χολοκυστεκτομή (αφαίρεση χολής) σήμερα πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή από 4 συνήθως μικρές οπές στο δέρμα, μέσα από τις οποίες εισάγονται ειδικά εργαλεία και από τις οποίες και αφαιρείται η χοληδόχος κύστη.

kiles2

Αποκατάσταση Kήλης

Η αποκατάσταση της κήλης (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, μηροκήλη, μετεγχειρητική κήλη) με πλέγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την κλασσική ανοικτή, είτε με τις νεότερες λαπαροσκοπικές μεθόδους, οι οποίες προσφέρουν κάποια επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Περιεδρικό Απόστημα - Συρίγγιο

Θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι η άμεση χειρουργική του παροχέτευση. Ενώ ανάλογα με την αιτία, τον τύπο και τη θέση του συριγγίου η επέμβαση διαφέρει και συζητείται κατά περίπτωση.

skolikoeidis

Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή

Η θεραπεία εκλογής της οξείας σκωληκοειδίτιδας είναι η χειρουργική αφαίρεση της. Η επέμβαση πραγματοποιείται σήμερα λαπαροσκοπικά, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως άμεση κινητοποίηση και λιγότερο πόνο.

Αιμορροΐδες

Σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης είναι η τεχνική HAL (αιμορροϊδοπηξία με υπέρηχους). Με τη μέθοδο αυτή εντοπίζονται τα αγγεία που τροφοδοτούν τους αιμορροϊδικούς όζους με τη βοήθεια μιας συσκευής υπερήχων και αποκόπτεται η ροή του αίματος προς αυτούς.

Κύστη Κόκκυγος

Η οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι χειρουργική. Αφορά στην εξαίρεση-καταστροφή της κύστης και των συριγγίων της. Μετεγχειρητικά, ανάλογα με τη μέθοδο που έχει επιλεγεί (ανοικτή, κλειστή), απαιτείται η περιποίηση του τραύματος, μέχρι της πλήρους επούλωσής του.

Εξειδίκευση

Επεμβάσεις λεπτού και παχέος εντέρου

Ο χειρουργός έχει εξειδικευτεί στη λαπαροσκοπική χειρουργική του πεπτικού συστήματος.

Τονίζεται ότι η ενημέρωση από το διαδίκτυο δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρης και εξατομικευμένη και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική εξέταση και κατ’ιδίαν ενημέρωση. Ο Χειρουργός βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

© Ελευθέριος Μαντωνάκης – Γενικός Χειρουργός