Ελευθέριος Μαντωνάκης – Γενικός Χειρουργός

Επεμβάσεις

Στην παρούσα σελίδα μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις συνηθέστερες επεμβάσεις για τις οποίες αναζητά πληροφορίες ο ασθενής. Τα κείμενα έχουν γραφεί ώστε να είναι συνοπτικά και κατατοπιστικά όσον αφορά την πάθηση και τη χειρουργική επέμβαση. Εφόσον το πρόβλημα υγείας σας είναι διαφορετικό ή ενδιαφέρεστε για άλλου τύπου επέμβαση, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με τον Χειρουργό.

Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή

Η χολοκυστεκτομή σήμερα πραγματοποιείται λαπαροσκοπικά, δηλαδή από 4 συνήθως μικρές οπές στο δέρμα, μέσα από τις οποίες εισάγονται ειδικά εργαλεία και από τις οποίες και αφαιρείται η χοληδόχος κύστη.

kiles2

Αποκατάσταση κήλης

Η αποκατάσταση της κήλης με πλέγμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με την κλασσική ανοικτή, είτε με τις νεότερες λαπαροσκοπικές μεθόδους, οι οποίες προσφέρουν κάποια επιπρόσθετα πλεονεκτήματα.

Περιεδρικό απόστημα - συρίγγιο

Θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι η άμεση χειρουργική του παροχέτευση. Ενώ ανάλογα με την αιτία, τον τύπο και τη θέση του συριγγίου η επέμβαση διαφέρει και συζητείται κατά περίπτωση.

skolikoeidis

Λαπαροσκοπική Σκωληκοειδεκτομή

Η θεραπεία εκλογής της οξείας σκωληκοειδίτιδας είναι η χειρουργική αφαίρεση της. Η επέμβαση πραγματοποιείται σήμερα λαπαροσκοπικά, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως άμεση κινητοποίηση και λιγότερο πόνο.

Αιμορροΐδες

Σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης είναι η τεχνική HAL (αιμορροϊδοπηξία με υπέρηχους). Με τη μέθοδο αυτή εντοπίζονται τα αγγεία που τροφοδοτούν τους αιμορροϊδικούς όζους με τη βοήθεια μιας συσκευής υπερήχων και αποκόπτεται η ροή του αίματος προς αυτούς.

Κύστη κόκκυγος

Η οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι χειρουργική. Αφορά την εξαίρεση-καταστροφή της κύστης και των συριγγίων της. Μετεγχειρητικά και ανάλογα με τη μέθοδο που έχει επιλεγεί (ανοικτή, κλειστή) απαιτείται η περιποίηση του τραύματος, μέχρι της πλήρους επούλωσής του.

Εξειδίκευση

Επεμβάσεις λεπτού και παχέος εντέρου

Ο χειρουργός έχει εξειδικευτεί στη λαπαροσκοπική χειρουργική του πεπτικού συστήματος.

Λαπαροσκοπική Χειρουργική Ε. Μαντωνάκης

Τονίζεται ότι η ενημέρωση από το διαδίκτυο δεν μπορεί ποτέ να είναι πλήρης και εξατομικευμένη και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την ιατρική εξέταση και κατ’ιδίαν ενημέρωση. Ο Χειρουργός βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

© Ελευθέριος Ι. Μαντωνάκης – Γενικός Χειρουργός