Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική Ορθοπρωκτικών Παθήσεων: Χειρουργική Laser (LHP, SiLaC, FiLaC)

Λαπαροσκοπική Χειρουργική και Χειρουργική Laser Ε. Μαντωνάκης

Η χρήση των νεότερων τεχνολογιών στην ιατρική αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Μια τεχνολογία με πολλαπλά οφέλη είναι η τεχνολογία του Laser. Πρόκειται πρακτικά για θερμική ενέργεια που παράγεται από μια ειδική πηγή και μεταδίδεται μέσω ειδικής ίνας στους ιστούς στόχους στους οποίους προκαλεί συγκεκριμένες μεταβολές ανάλογα με τις ρυθμίσεις που έχουμε επιλέξει. Μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνολογίας Laser είναι ότι κατά την εφαρμογή της δεν προκαλεί πόνο και ανεπιθύμητες βλάβες στους ιστούς, ενώ οι ασθενείς επιστρέφουν στην καθημερινότητα και τις δραστηριότητές τους ταχύτατα. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι η χρήση της γίνεται από εκπαιδευμένο χειρουργό και με συγκεκριμένες ενδείξεις.

Χρησιμοποιούμε την πρωτότυπη συσκευή διοδικού Laser τελευταίας γενιάς, η οποία εξασφαλίζει μέγιστη αποτελεσματικότητα αλλά και ασφάλεια κατά τη χρήση.

Τρεις είναι οι παθήσεις στις οποίες η χρήση της ξεχωρίζει στη γενική χειρουργική:

1) Αιμορροΐδες-Αιμορροϊδοπάθεια: Laser Αιμορροϊδοπλαστική (LHP)

2) Αποκατάσταση περιεδρικού συριγγίου: επέμβαση FiLaC

3) Κύστη κόκκυγος: επέμβαση SiLaC

Μπορείτε να διαβάσετε συγκεκριμένα για την κάθε πάθηση και επέμβαση στους παρακάτω συνδέσμους.

 

Αιμορροΐδες

Η πλέον σύγχρονη μέθοδος αντιμετώπισης της αιμορροϊδοπάθειας είναι η αιμορροϊδοπλαστική με laser (LHP). Στοχεύει στην συρρίκνωση των αιμορροϊδικών όζων, με μηδενικό έως ελάχιστο πόνο και την ταχεία επάνοδο στις δραστηριότητες της καθημερινότητας.

Περιεδρικό Απόστημα - Συρίγγιο

Θεραπεία του περιεδρικού αποστήματος είναι η άμεση χειρουργική του παροχέτευση. Ενώ ανάλογα με την αιτία, τον τύπο και τη θέση του συριγγίου η επέμβαση διαφέρει και συζητείται κατά περίπτωση. Νεότερες μέθοδοι προσφέρουν πλεονεκτήματα όσον αφορά την ανάρρωση (laser FiLaC).

Κύστη κόκκυγος

Η οριστική θεραπεία της κύστης κόκκυγα είναι χειρουργική. Αφορά στην εξαίρεση-καταστροφή της κύστης και των συριγγίων της. Μετεγχειρητικά, ανάλογα με τη μέθοδο που έχει επιλεγεί (ανοικτή, κλειστή, laser SiLaC), απαιτείται η περιποίηση του τραύματος, μέχρι της πλήρους επούλωσής του.